×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 366
MINISTAR TOLUŠIĆ POSJETIO BIC-VUKOVAR
Petak, 04 Ožujak 2016 09:05

 

 

U okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić obišao je područje Vukovarske gospodarske zone sa delegacijom Grada Vukovara gdje mu je predstavljen projekt „BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar" čiji je cilj doprinijeti održivom razvoju Vukovara kroz poticanje rasta malih i srednjih poduzeća te povećanje mogućnosti zapošljavanja u gradu Vukovaru.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom te rekao kako je ministar ovakve projekte pohvalio.

Pročelnica UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić pojasnila je kako će Vukovarska razvojna agencija raspisati natječaj za ulazak stanara u Poduzetnički inkubator. Cijena će prvih 6 mjeseci iznositi 0kn, idućih 6 iznositi će 3kn/m2, u drugoj godini poslovanja 6kn/m2, u trećoj 9kn/m2 a nadalje puna tržišna cijena od 12kn/m2. Stanari će odmah dobiti ugovore na 3 godine nakon čega mogu ostati u inkubatoru, priječi u veću proizvodnu halu ili će sami osigurati prostor gdje će se odvijati daljnji ciklus poslovanja.

Uvjeti natječaja su poznati i napominje da ima puno zainteresiranih. Natječaj će za početak biti otvoren 15 dana, a za prostore koji ostanu prazni biti će otvoren trajno. Prednost imaju inovativni projekti, no naći će se prostor za sve zainteresirane. Na raspolaganju je 10 prostora, predinkubacijski prostor te virtualni inkubator.

Prev Next