×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 366
Nedjelja, 07 Veljača 2016 11:47

Cjenik usluga Poduzetničkog inkubatora Vukovar

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Osnovna misija Inkubatora je podupirati razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz osiguravanje subvencioniranog zakupa poslovnog prostora i pružanje poslovnih i drugih usluga u najkritičnijim fazama razvoja poduzeća (prve 3 godine) i na taj način sudjelovati u gospodarskom razvoju Grada Vukovara, područja VSŽ i OBŽ i smanjenju nezaposlenosti u regiji.

Pravo na dodjelu prostora u zakup imaju start-up poduzetnici i svi drugi poduzetnici koji se uklapaju u strateške odrednice Inkubatora i kojima Savjetodavni odbor  dade suglasnost za subvencionirani zakup. Pored subvencioniranog zakupa poslovnog prostora Inkubator pruža cijeli spektar različitih vrsta usluga, u cilju maksimalnog rasterećenja stanara inkubatora od administrativnih i drugih pratećih poslova, kako bi se u potpunosti mogli posvetiti svojoj temeljnoj djelatnosti. 

Inkubator stanarima i korisnicima pruža slijedeće usluge:

-  subvencionirani zakup poslovnog prostora;
-  usluge virtualnog inkubatora;
-  usluge korištenja zajedničkih prostorija (čajna kuhinja, sanitarni prostori,konferencijska dvorana);
-  besplatan Internet;
-  besplatno savjetovanje;
-  mentorstvo;
-  besplatno korištenje prezentacijske opreme,telefaksa,kopirnog uređaja;
-  besplatan parking;
-  besplatna tehnička zaštita poslovnih prostora(video nadzor,protupožarna zaštita,protuprovalna zaštita);
-  besplatan uredski namještaj;
-  besplatan web prostor;
-  besplatno korištenje labaratorija za obnovljive izvore energije;
-  besplatne edukacije;
-  organiziranje stručnih seminara po subvencioniranoj cijeni;
-  ostale usluge po subvencioniranoj cijeni, kao što su:
-       usluge izrade poslovnog plana;
-       usluge knjigovodstva;
-       usluge najma sale za sastanke;
-       Usluge popunjavanje poreznih prijava;
-       usluge poslovnog savjetovanja;
-       usluge istraživanja tržišta;
-       usluge pripreme i izrade prezentacija i sl.).Subvencionirani zakup poslovnog prostora

Pred-inkubacija

U pred-inkubaciji korisnici ne plaćaju zakup radnog prostora za cijelo vrijeme trajanja razdoblja pred-inkubacije. Predlaže se da vrijeme trajanja pred-inkubacije bude 6 mjeseci, uz mogućnost produljenja, koje treba biti odobreno od strane Savjetodavnog odbora.

Inkubacija

Tržišna cijena zakupa u Poduzetničkom inkubatoru BIC-Vukovar utvrđena je u visini 12 kn/m2. Poslovni prostori daju se na subvencionirani zakup na razdoblje u trajanju od tri godine.

Specifikacija visine naknada za subvencionirani zakup poslovnog prostora Inkubatora te visine naknada za korištenje zajedničkog prostora jednaka je za sve korisnike Inkubatora, neovisno o tome da li se bave proizvodnom ili uslužnom djelatnošću.

Zakupnina za poslovne prostore u inkubaciji biti će usklađena s tržišnom cijenom zakupa, s tim da se za prvih šest mjeseci korištenja prostora zakup ne plaća, a za drugih šest mjeseci plaća se 25% tržišne cijene (3kn). Za drugu godinu korištenja zakup se plaća 50% tržišne cijene (6 kn), za treću godinu 75% tržišne cijene (9 kn), a za četvrtu godinu korištenja 100% utvrđenog iznosa, odnosno 12 kn/m2 (tablica 25).

Ukoliko poduzetnik pruža ostalim poduzetnicima u Inkubatoru specifične usluge moguće je da ostane i nakon tri godine, ali u tom slučaju plaća 100% tržišnu vrijednost zakupa, a ostanak mora biti odobren od strane Savjetodavnog odbora.


Mjesečna zakupnina s uračunatom subvencijom

Godina

% subvencije

Cijena zakupa (kn/m2)

1.godina-prvih  6 mjeseci

100 %

0

1.godina-drugih 6 mjeseci

75 %

3

2. godina

50 %

6

3. godina

25 %

9

4. godina (puna tržišna cijena)

0%

12Korištenje zajedničkih prostorija

Poduzetnici, koji zaključe ugovor o zakupu poslovnog prostora (stanari Inkubatora), osim zakupa prostora, imaju pravo i na korištenje zajedničkih prostorija i instalacija Inkubatora. Za korištenje pratećih prostora i instalacija, redovno tehničko održavanje, čišćenje hodnika i sanitarnog čvora stanari plaćaju naknadu od 3,8 kn mjesečno po kvadratnom metru zakupljenog poslovnog prostora. Troškove tekućeg održavanja dodijeljenog prostora, kao i troškove telefona  snose stanari sami i ti troškovi nisu uključeni u cijenu zakupa.

Usluge virtualnog inkubatora

Za korištenje usluga virtualnog inkubatora korisnici virtualnog inkubatora plaćaju mjesečnu naknadu u iznosu od 350,00 kuna

Cijene usluga Poduzetničkog inkubatora Vukovar

Prikaz planiranih pojedinačnih usluga u mjernim jedinicama i prodajnim cijenama za stanare i krajnje korisnike Poduzetničkog inkubatora Vukovar

Usluge i cijene usluga Poduzetničkog inkubatora Vukovar

 

Pročitano 14206 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Travanj 2016 21:03