×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 366
Petak, 29 Siječanj 2016 08:18

O projektu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Opis projekta

Osnovni podaci o projektu

BIC - Poduzetnički inkubator Vukovar, projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. Trajanje projekta je 18 mjeseci. Provedba projekta započela je 17. lipnja 2014.god., a završetak je predviđen za 16. prosinca 2015.god.

Nositelj projekta je Grad Vukovar, a partner na projektu je Vukovarska gospodarska zona d.o.o. (VGZ). Ukupna vrijednost projekta je 909.711,40 EUR. Od toga EU financiranje iznosi 726.586,50 EUR (79,87%), a učešće Grada Vukovara iznosi 183.124,90 EUR (20,13%).

Opći i specifični ciljevi projekta

Opći ciljevi projekta su doprinijeti održivom ekonomskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije kroz poticanje rasta malih i srednjih poduzeća te povećati mogućnosti zapošljavanja u Gradu Vukovaru.

Specifični cilj projekta je stvoriti i povećati kapacitete regionalne poduzetničke potporne infrastrukture kroz razvoj inovativnog poduzetničkog inkubatora, koji će pružiti prostor i usluge za poticanje razvoja malih i srednjih start-up poduzeća.

Ciljane skupine projekata

Ciljne skupine projekta su: mala i srednja start-up poduzeća, mala i srednja inovativna poduzeća, nezaposleni i studenti.

Ključni dionici projekta

Ključni dionici projekta su postojeće poduzetničke potporne institucije – pružatelji poslovne infrastrukture i poslovnih usluga te potencijalni kao i novi poduzetnici koji imaju potrebu za start-up podrškom i poticanjem poslovanja.

Grupa PPI dionika sastoji se od postojećih institucija koje već pružaju konkretne usluge za poduzetnike u Gradu Vukovaru, Vukovarsko-srijemskoj županiji i Osječko-baranjskoj županiji, kao što su HGK, HOK, HUP, HZZ, VSŽ, VGZ, VURA, HRAST, BIOS, Veleučilište, Grad Vukovar. Svi dionici uključeni u projekt sudjelovali su u izradi projektnog prijedloga. Pridonijeli su oblikovanju projektnih aktivnosti kroz svoju stručnost budući da oni ili aktivno sudjeluju u vođenju procesa zapošljavanja, obrazovanja populacije nezaposlenih i / ili pružaju podršku malim i srednjim start-up poduzećima te podršku rastu i stvaranju radnih mjesta u regiji. Važno je naglasiti da se u ovom dokumentu predlaže da PPI dionici, koji predstavljaju regionalno institucionalno partnerstvo  za poslovnu podršku postanu članovi Savjetodavnog odbora Poduzetničkog inkubatora BIC-Vukovar te integriranog Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar.

Aktivnosti projekta

Aktivnosti projekta su:

-  izgradnja i opremanje zgrade Poduzetničkog inkubatora BIC-Vukovar (bruto površine 1.125 m2);
-  razvoj usluga inkubatora sa obukama i radionicama za potencijalne stanare i korisnike usluge inkubatora;
-  obuke u laboratoriju za ispitivanje obnovljivih izvora energije;
-  uspostava virtualnog inkubatora;
-  razvoj upravljačkog modela inkubatora i obuke za upravljačku strukturu;
-  razvoj partnerstva regionalnih poduzetničkih potpornih institucija;
-  promidžba i vidljivost projekta.

Očekivani rezultati

Očekivani rezultati projekta su:

-  razvijen i potpuno operativan inovativni poduzetnički inkubator;
-  osposobljeni ljudski kapaciteti za upravljanje poduzetničkim inkubatorom i start-up procesom;
-  povećan broj malih i srednjih poduzeća koja su educirana, opremljena i pripremljena za natjecanje na tržištu;
-  osigurana vidljivost projekta, poslovnog inkubatora i poduzetničkih mogućnosti.

Nadalje, u razdoblju do 5 godina po završetku projektnih aktivnosti projekt će rezultirati otvaranjem 30 novih malih i srednjih poduzeća te stvaranjem 120 novih radnih mjesta.

Krajnji korisnici projekta

Krajnji korisnici projekta su mali i srednji poduzetnici iz regije, nezaposleni ljudi iz regije, ukupno stanovništvo Vukovarsko-srijemske županije, Grad Vukovar i regionalne poduzetničke potporne institucije (PPI)

Pročitano 10947 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Siječanj 2019 09:10