×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 366
Predstavljen BIC - Poduzetnički inkubator Vukovar
Friday, 12 February 2016 08:34 bic vukovar

 

 

U Vukovaru je održana uvodna konferencija EU projekta „BIC – Poduzetnički inkubator Vukovar“,  na kojoj je javnosti predstavljen ovaj značajan projekt gospodarskog razvoja koji bi u dogledno vrijeme trebao otvoriti radna mjesta u Vukovaru. Vrijedan je 909.711,40 eura od kojih EU sufinancira 79,87 posto.

Prema riječima voditeljice projekta Kristine Glumac iz  gradskoga Upravnoga odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju cilj je projekta  razvoj inovativnog  poduzetničkog inkubatora koji će pružiti prostor i usluge malim i srednjim start-up poduzećima u svrhu poticanja njihovog rasta i razvoja te povećanja mogućnosti zapošljavanja u gradu Vukovaru.

-Provedba projekta će trajati 18 mjeseci, a realizira se u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Poduzetnički inkubator sadržavat će pred-inkubacijski prostor s 10 radnih mjesta, 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije – sunce, vjetar i vodik te multifunckionalnu konferencijsku dvoranu.

Pored toga, usluge i potporu inkubator će zainteresiranim poduzećima osigurati i putem virtualnog inkubatora. Očekuje se da krajem iduće godine inkubator bude u cijelosti opremljen i stavljen u funkciju – istaknula je Glumac.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Next
Tagged under