Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 13:21

O projektu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar predstavlja zaokruženi koncept za potporu inovativnom, tehnološki proizvodno orijentiranom poduzetništvu - neovisno o veličini ili zrelosti tvrtke. Cilj ovog Centra je privući ili potaknuti stvaranje i rast tehnološki orijentiranih tvrtki u svim fazama njihovog životnog ciklusa te im pružiti cjelovit paket usluga koji će podržavati njihovo poslovanje od poslovnog prostora, potpore inovacijama, rastu i izvozu do različitih intelektualnih i administrativnih usluga. 

Lokacija Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar


Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar smješten je na području Vukovarske gospodarske zone na parceli površine od 15.776 m2. Sama parcela nalazi se na atraktivnoj mikro-lokaciji unutar Vukovarske gospodarske zone, vidljiva je s glavne prometnice, a nalazi se u blizini Luke Vukovar.

Vukovarska gospodarska zona nalazi se na zapadnom prilazu Vukovaru na državnoj cesti D2 (smjer Osijek-Vukovar-Ilok). Vukovarska gospodarska zona, kao i Grad Vukovar ima geostrateški položaj i nalazi se u neposrednoj blizini važnih prometnih cestovnih, željezničkih i riječnih pravaca.

Najveća prednost je Luka Vukovar, koja ima potencijal postati transportno središte šire regije.

U svom sastavu Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar ima 4 centra, smještena u 2 zgrade. U zgradi bivše tiskare Borovo (bruto površine 1.125 m2) smješten je Poduzetnički inkubator, a u zgradi Poly (bruto površine 9.700 m2) smještena su preostala 3 centra BIC-Vukovar i to Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva (CIP) i Edukacijski centar.

Zgrada tiskare (P) i zgrade POly (P+1)

U 2013. godini realizirani su svi infrastrukturni radovi sa priključcima za potrebe Poslovno- inovacijskog centra BIC-Vukovar te vanjska obnova zgrade Borovo Poly, vrijednosti 14 milijuna kuna (osiguranih od strane Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Ministarstva poduzetništva i obrta te Grada Vukovara).

Sredinom lipnja 2014. godine započela je provedba EU projekta „BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar“ ukupne vrijednosti  909.711,40 EUR-a od čega je 726.586,50 EUR-a financirano od strane Europske unije, a ostatak se financira sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Projektom je obuhvaćeno  kompletno vanjsko i unutarnje uređenje bivše Tiskare Borovo te kompletno opremanje zgrade Poduzetničkog inkubatora. Zgrada Poduzetničkog inkubatora sadržavat će pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta, 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije – sunce, vjetar i vodik te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Pored toga, usluge i potporu Inkubator će zainteresiranim poduzećima osigurati i putem virtualnog inkubatora. Završetak ovog projekta je planiran za veljaču 2016. godine.

U kolovozu 2014. godine, projekt „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu – BIC Vukovar“ odobren je za financiranje bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 21.293.090,71 kn, od čega Europska unija financira projekt u iznosu od 18.069.316,77kn (84,85%).  Ovim projektom obuhvaćeno  je unutarnje uređenje i kompletno opremanje zgrade bivše tvornice Borovo Poly (bruto površine 9700m2) u kojoj će biti smještena 3 centra: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva te Edukacijski centar. Završetak projekta je planiran do 30. rujna 2016. godine.
Pročitano 16875 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Ožujak 2016 10:19